מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סורבה משמש, עם משמשים ממולאים בגאנאש שוקולד ושקדים

גלידה ביתית בטעם משמשים, מוגשת לצד משמשים במילוי גאנאש שוקולד ושקדים

|מאסטר שף| פורסם17:14
הקינוח של ג'קי אזולאי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לסורבה:

  • 3 כוסות מים (ועוד כוס מים למשמשים)
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 תרמילי הל
  • מקל וניל
  • 400 גרם משמשים מיובשים

למשמשים:

  • כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה)
  • כוס (200 גרם) שוקולד מריר
  • 150 גרם שקדים
  • 7-8 משמשים

אופן ההכנה:

1הסורבה: מרתיחים בסיר מים, סוכר, הל ומקל וניל כ-3/4 שעה, עד לקבלת סירופ.

2מבשלים את המשמשים המיובשים עם כוס מים בסיר במשך רבע שעה. טוחנים את המשמשים והמים בבלנדר מוט ומערבבים עם הסירופ סוכר (מוציאים את ההל והווניל). מעבירים למכונת גלידה למשך שעתיים.

3מכינים את הגאנאש: מרתיחים כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה) מורידים מהאש ושופכים על השוקולד המריר. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

4טוחנים את השקדים וקולים אותם במחבת (יבשה) עד שהם מתחילים להשחים מעט. מוסיפים לגאנאש השוקולד.

5צולים את המשמשים בתנור עד להשחמה קלה. פותחים כל משמש וממלאים בגאנאש השוקולד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il