מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגיות יויו

עוגיות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים

|מאסטר שף| פורסם21:00
יויו – עוגיות אלג'יראיות (תמונת AVI: עדי עובדיה)
תמונת AVI: עדי עובדיה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 5 ביצים שלמות
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 650 גרם קמח מנופה

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • 3 פרוסות לימון
  • גבעול של למון גראס

למילוי:

  • 200 גרם שקדים מולבנים קלופים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת

לטיגון:

  • שמן קנולה

לציפוי:

  • חבילת קוקוס

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).

2מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.

3מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.

4מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק - כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

5מכינים את המילוי:מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.

6מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.

7מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).

8מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il