מתכונים לראש השנה
1 מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים עד הזהבה. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
2 מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 5-10 דקות.
3 מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.
4 בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
5 טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים (10-20 דקות, תלוי אם הדגים טריים).
** מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
דגים מרוקאיים של ג'קי אזולאי | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
שאלות תשובות
חייבים להשתמש בכוס שלמה של שמן?
לא :) הרבה גולשים שמספרים שהסתפקו ברבע או חצי כוס והתוצאה הייתה מעולה.
כמה חריפה יוצאת המנה?
המנה יוצאת חריפה מאוד. אם לא אוהבים מאוד חריף אפשר לצמצם את מספר הפלפלים החריפים לאחד (או אפילו חצי).
אם אוהבים את הרוטב סמיך יותר, אפשר לוותר על חצי כוס המים שמוסיפים עם התבלינים?
כן.
אפשר להוסיף גרגירי חומוס?
בהחלט. מכיוון שזמן הבישול קצר כדאי לבשל אותם קודם בנפרד, או לחכות עם הוספת הדגים עד שהחומוס רך.
כמה זמן לוקח לדגים להתבשל?
בדרך כלל 15-30 דקות.
אפשר להכין את המנה מראש?
את הרוטב אין בעיה להכין מראש ולשמור במקרר. את הדגים מומלץ לבשל בו רק לקראת ההגשה.