1 משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות או עד ריכוך. מסננים וסוחטים היטב.
2 בקערה מערבבים את הטונה, הבורגול, הפלפלים החריפים, הבצל והשום. טוחנים מצרכים אלו 3 פעמים במטחנת בשר, לקבלת מרקם אחיד (אפשר לטחון גם בפולסים במעבד מזון).
3 משטחים את התערובת בצלחות הגשה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4 לסלט: מערבבים את כל המצרכים לסלט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 להגשה: סוחטים את העגבניות מעל הצלחות עם הטונה והבורגול. מסדרים במרכז הצלחות את הסלט ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.