דוד | עוף בהשראת "מהמטבח באהבה"

רשימת המרכיבים:

לעוף:

1 פלפל אדום חתוך ל-6

1 לפת חתוכה ל-6

1 בצל לבן חתוך ל-6

כף אריסה

כף לימון כבוש

שמן קנולה

מלח, פלפל

מיץ מתפוז אחד

ק"ג עוף פרוס

צרור עלי רוזמרין

לסלט:

3 תפוזים מפולטים

זיתי קלמטה מגולענים

צרור עלי נענע

צרור עלי כוסברה

שמן זית

מלח, פלפל

מיץ מלימון אחד

1 בצל סגול פרוס לטבעות

להגשה:

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים אריסה, לימון כבוש, שמן, מלח, פלפל ומיץ תפוז.
  2. מסדרים את הפלפל, הבצל והלפת בתבנית תנור עם נייר אפייה. יוצקים מעל הירקות את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את העוף והרוזמרין ומערבבים שוב. מכניסים לתנור ל-190 מעלות למשך חצי שעה.
  3. מוציאים את התבנית מהתנור, מזלפים שמן זית ומערבבים. מכניסים שוב לתנור על מצב גריל ו-200 מעלות למשך 10 דקות. אחרי 10 דקות מורידים את מצב הגריל ומורידים את החום ל-160 מעלות. אופים עוד 10 דקות נוספות.
  4. סלט: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  5. צלחות: מסדרים את העוף והירקות באמצע צלחת הגשה גדולה ואת הסלט מסביבם. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
    דוד כהן (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
    צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

הלל | עגבניות בהשראת "מהמטבח באהבה"

רשימת המרכיבים:

לעגבניות:

13 עגבניות שרי בכל הצבעים

4 עגבניות מגי

2 עגבניות צהובות

2 עגבניות ירוקות

צרור בצלצלי שאלוט

ראש שום כתוש

שקית פירורי לחם

למילוי ירוקים:

צרור בצל ירוק

1 שום ירוק

צרור עלי אזוב

צרור עלי תימין

שמן זית

מלח, פלפל

למילוי גבינות:

גבינת בושה/עיזים

2 פלפלים חריפים קצוצים דק

צרור עלי אזוב

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל ראשי העגבניות (שיישארו בצורת מכסה), מרוקנים אותן בזהירות בעזרת כף, ונזהרים לא לפצוע את העגבנייה. שומרים את תכולת העגבניות.
  2. מילוי ירוקים: קוצצים שום ירוק, בצל ירוק, עלי אזוב, תימין ובזיליקום ומערבבים עם שמן זית פלפל ומלח. שמים בצד למנוחה.
  3. מילוי גבינות: מערבבים את הגבינה עם עלי האזוב והפלפלים.
  4. ממלאים את עגבניות השרי במילוי הגבינות, ואת עגבניות המגי בתערובת הירוקים.
  5. קוצצים דק עגבניית שרי צהובה ואדומה ומערבבים עם שני סוגי המילויים. ממלאים בתערובת את העגבניות הירוקות.
  6. בתבנית מניחים את תכולת העגבניות ומסדרים מעל את העגבניות הממולאות. בין לבין מוסיפים עגבניות לא ממולאות. מזלפים מעל שמן זית ומניחים ענף תימין ומכניסים לתנור ל-180 מעלות דקות.
  7. מקפיצים את בצלי השאלוט על המחבת באש בינונית ומוסיפים לתבנית שבתנור.
  8. בקערה קטנה מערבים שום, פירורי לחם וביצה. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן, ומטגנים את עיסת פירורי הלחם עד שנוצרים קרוטונים.
  9. צלחות: מסדרים בצלחת הגשה את העגבניות הממולאות ומעליהן את הקרוטונים.
    הלל גרדי (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
    צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

סיוון | קישואים בהשראת "מהמטבח באהבה"

רשימת המרכיבים:

קישואים:

2 זוקיני

4 קישואים

2 קישואים צהובים

מילוי גבינה:

גבינת ריקוטה

גבינת פטה כבשים

זעתר טרי

גבינת מוצרלה

גבינת קשקבל

קורט מלח

קורט פלפל שחור טרי גרוס

גרידת לימון

3 שיני שום

רוטב עגבניות:

שמן זית

1 פלפל צילי קצוץ

3 שיני שום קצוצות

חופן עגבניות שרי בצבעים חתוכות

2-3 עגבניות תמר חתוכות לקוביות

קורט זעתר טרי

פיתה מחבת עם קישואים:

3 קישואים

שמן זית

מלח

כוס יוגורט

2 כוסות קמח תופח

קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הקישואים לאורכם, מגלגלים אותם לצינורות ומעמידים במחבת קטנה משומנת.
  2. מערבבים את מילוי הגבינה, מעבירים לשקית זילוף וממלאים את צינורות הקישואים שהעמדנו במחבת.
  3. רוטב עגבניות: מטגנים בשמן זית את השום והצ'ילי, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות עד להתרככות. כשהעגבניות מגירות נוזלים מפסיקים את הבישול ומעבירים את הרוטב דרך מסננת לקערה. את הרוטב המסונן מעבירים למחבת עם הקישואים, מזלפים קצת שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד השחמה.
  4. פיתה: מקלפים פרוסות מהקישואים וצולים בתנור 10 דקות עם שמן זית ומלח גס. מקררים ומעבירים לקערה עם שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק. מניחים בצד לחצי שעה. חותכים עיגולים מהבצק ומטגנים 2 דק מכל צד במחבת משומנת במעט שמן זית.
  5. צלחות: מוציאים את הקישואים מהתנור ומגישים לצד הפיתות.
    סיוון בריק (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
    צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

שרה | פאי בהשראת "מהמטבח באהבה"

רשימת המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח

30 גרם אבקת שקדים

80 גרם סוכר

כפית מלח

1 ביצה

125 גרם חמאה

לבישול התפוחים:

ליטר מים

200 גרם סוכר

1 מקל קינמון

1/2 לימון

1 מקל וניל

10 תפוחים קלופים חצויים  

לשקדים:

200 גרם שקדים

100 גרם סוכר

25 גרם מים

לקרם השקדים:

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים

2 ביצים

להגשה:

100 גרם שוקולד

אופן ההכנה:

  1. בצק: מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את החמאה והביצה ולשים עד לאחידות. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. סירופ: שמים את כל מרכיבי הסירופ במחבת ומערבבים לאחידות. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומבשלים עד שמוכנים. מניחים בצד.
  3. קרם שקדים: מערבבים את כל רכיבי הקרם הביצים והסוכר ומבשלים במחבת על אש קטנה למשך 10 דקות.
  4. מוציאים את הבצק של הפאי מהמקרר ומסדרים אותו בשכבה אחת בתבנית. מעל יוצקים את הקרם ואופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, ומסדרים את התפוחים מעל הבצק.
  5. במחבת מבשלים את הסוכר, המים והשקדים יחד, עד שמתקרמל. מסדרים את השקדים מסביב לפאי. את הסירופ מורחים על הפאי כדי שיבריק.
  6. ממיסים את השוקולד בסיר קטן ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים על נייר אפייה בצורה חופשית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  7. צלחות: מניחים את הפאי בצלחת הגשה ומעליו את עיטור השוקולד.
    שרה מלכה (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
    צילום: נתנאל ישראל, קשת 12