אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

לימון כבוש - הדרך הקצרה

מתכון פשוט ללימון כבוש. כפית קטנה ממנו משדרגת כל מנה וארוחה

|גלובס| פורסם21:09
לימונים כבושים בקליפתם (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.885reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ללימונים כבושים:

  • 2 ליטרים (8 כוסות) מים
  • 250 גרם (כוס) מלח גס
  • 1 קילוגרם לימונים פרוסים
  • (ניתן להכין גם חצי או רבע מכמות הלימונים, כל עוד שומרים על היחס בין המרכיבים).

אופן ההכנה:

1מרתיחים מים ומלח.

2שוטפים את הלימונים היטב, חותכים אותם לחצאים ואז לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר.

3מסדרים בצנצנת מעוקרת או בקופסה.

4שופכים את המים המומלחים והרתוחים על הלימונים ומצננים ל-24 שעות.

5לגיוון: בעת ההגשה אפשר לקצוץ את הלימון הכבוש ולערבב אותו עם עשבי תיבול ועם מעט שמן זית ולהכין מעין צ'ימיצ'ורי.

*המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי 7

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il