אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

לפת כבושה (מחאללה עיראקית)

עם סלק ופלפל חריף

|mako| פורסם15:03
תמונה של לפת (צילום: אור גץ, iStock)
צילום: אור גץ, iStock
Rating:4.6342reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 5 פקעות לפת חתוכות לחצי ופרוסות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ (לא פחות, כדי לשמור על פריכות ולמנוע ריכוך יתר)
  • 2 סלקים גדולים קלופים וחתוכים כמו הלפת
  • 1-2 פלפל חריף חתוך ונקי מגרעינים
  • מים רתוחים ומצוננים מעט (להשאיר חם אבל לא לוהט)
  • רבע כוס חומץ רגיל
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1בצנצנת גדולה ומעוקרת מסדרים בשכבות פרוסות של לפת, סלק ופלפל חריף. 2. מוסיפים חומץ ומים עד לכיסוי (בכל כוס מים מוהלים כפית אחת של מלח גס). 3. אוטמים את הצנצנת, מנערים מעט, ומניחים במקום מואר למשך כחמישה ימים. אח"כ אפשר לטעום ולהחליט אם יש צורך להשאיר עוד יום-יומיים בחוץ. 4. שומרים במקרר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il