מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קיש פטריות וגאודה

קיש מדהים וקל להכנה, תמיד נגמר ראשון על השולחן

|מחלבת בית יצחק| פורסם20:37
קיש פטריות

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לבצק

  • 1/4 כוס קמח מלא
  • 1/4-1/2 כוס מים
  • 50 גרם חמאה

למלית

  • 1 סלסלת פיטריות שמפניון
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול (120 מ"ל)
  • 150 גרם ריקוטה של מחלבת בית יצחק (מפוררת)
  • 10 גבעולי עירית
  • 1 ביצה גדולה
  • 150 גרם גבינת גאודה של מחלבת בית יצחק (מגוררת)
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • 2 כפות סובין חיטה
  • 1 גביע יוגורט כבשים- יוגורמה של מחלבת בית יצחק
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • אבקת שום

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ (גם את הדפנות כיוון שהקיש גבוהה יחסית).

3ממיסים חמאה בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מרדדים בעזרת הידיים בתבנית המשומנת ומוסיפים כל פעם קצת מים עד שרואים שהבצק אחיד ומשוטח על כל התבנית.

4מכניסים לתנור ל 10-15 דקות וכשמוכן מוציאים להתקרר.

להכנת המלית:

5קוצצים עירית וחותכים את הפטריות לקוביות. מכניסים לקערה עמוקה יחד עם כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. (חשוב שהריקוטה לא תהיה גושית אלא מפוררת).

6את כל המלית שופכים מעל הבצק שכבר הספיק להתקרר.

7מכניסים לתנור ל 35-55 דקות (תלוי בגובה הקיש ואיכות התנור).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il