אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בורקס תפוחי אדמה ובשר

בורקס תפוחי אדמה מכירים? עכשיו תוסיפו לו בשר ונענע מרעננת וקבלו ארוחת ערב בתוך כיסון

|mako אוכל| פורסם17:48
בורקס תפוחי אדמה, נענע ובשר אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן זית
  • 2 כפות של נענע קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 בצלים קצוצים
  • 300 גרם בשר טחון
  • 4-5 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 500 גרם בצק פילאס תורכי, מופשר
  • 1 ביצה להברשה
  • מעט שומשום, או קצח לפיזור (לא חובה)

אופן ההכנה:

עלות: כ-49 שקלים

1שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים.

2מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם כ-3 כפות שמן זית, 1/2 כף נענע, מלח ופלפל שחור.

3במקביל, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים את הגושים שנוצרים.

4לאחר כ-6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ולאחר 4-5 דקות מכבים את האש.

5מניחים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.

6מניחים מתערובת הבשר ותפוחי האדמה במרכז כל עיגול, וצובטים את השוליים של הבצק לסגירה.

7מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15-20 דקות (עד שהמאפה מזהיב). ניתן למרוח את הבצק בביצה ולפזר שומשום או קצח מעל.

* במקום בורקסים אישיים, אפשר אפשר להכין מאפה אחד גדול. זמן האפייה יתארך ב-10 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il