אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

"מזל דגים" - דג ים על מצע של כרובית מחופשת לקוסקוס

לאלה שחושבים שגם האוכל צריך להתחפש בפורים

|גלריית המומחים| פורסם15:31
כרוביות (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.

המצרכים (4 מנות):

לדג

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
  • 1 עגבנייה קלופה וקצוצה
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • מעט אפונה טרייה
  • 5 עלי חסה ערבית, היישר מהלב, פרוסים
  • גרד ומיץ מלימון אחד
  • 125 מ"ל (חצי כוס) יין לבן
  • 4 פילטים של דג ים טרי
  • מלח ופלפל

ל"קוסקוס" כרובית

  • חצי ראש כרובית
  • מלח ופלפל
  • ציר ירקות (או מים) לבישול

אופן ההכנה:

לדג: מטגנים בשמן זית את הארטישוק והשום כדקה, מוסיפים עגבנייה, אפונה וזיתים ומטגנים עוד דקה, מוסיפים יין לבן, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה 5 דקות. מוסיפים דגים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים חסה ולימון ומבשלים עוד 5 דקות. ל"קוסקוס": מגרדים כרובית על פומפייה דקה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במסננת ומבשלים בציר רותח (או מים רותחים) רבע שעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il