אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת גבינה ותותים בצנצנת

מתכון נפלא לארוחה רומנטית, כל מה שצריך זה שתי כפיות וצנצנת אחת

|מאפיית לחמים| פורסם17:44
עוגת גבינה ותותים בצנצנת (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתערובת הגבינה:

  • 250 גרם גבינת שמנת 30% (גביע)
  • 130 גרם אבקת סוכר (חצי כוס+2 כפות)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • גרגירים מחצי מקל וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

לשטרויזל אגוזי לוז:

  • 300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)
  • 3 קמצוצי מלח

לרוטב:

  • 300 גרם תות שדה
  • 100 גרם פטל אדום קפוא
  • 200 גרם סוכר
  • מיץ מחצי לימון

כלים:

  • שק זילוף
  • צנצנות זכוכית קטנות, 180-225 מ"ל, או כוסות זכוכית יפות

אופן ההכנה:

1מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר, גרידת לימון ווניל. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב ורך ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

2מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, חמאה ואגוזי לוז עד לקבלת פירורים גסים. אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, מערבבים את הפירורים ואופים עוד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

3מכינים את הרוטב: מנקים את התותים מהעוקץ וחוצים אותם לשניים. מעבירים לסיר, מוסיפים את הפטל והסוכר, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 10-12 דקות. סוחטים חצי לימון לתוך הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש.

4מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית הצנצנת או כוס הזכוכית את רוטב הפירות.

מזלפים שכבת גבינה, מפזרים מעל שטרויזל, ושוב גבינה. מסיימים בעוד שכבה של רוטב. מגישים, או שומרים בקירור.

הערה: ניתן לשלב ברוטב כל מיני סוגים של פירות יער, או קוביות תפוחים, קינמון וצימוקים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il