
קוגל ירושלמיהמתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים (7 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-150 מעלות. 2מבשלים אטריות בסיר עם שפע מי מלח רותחים, כל סוג אטריות לפי הוראות היצרן המותאמות לו. מסננים. 3מחממים שמן בסיר מצופה שמתאים גם לתנור. מוסיפים כוס סוכר וממיסים לקרמל זהוב (5 דקות על להבה בינונית-גבוהה). מוסיפים את האטריות החמות ומערבבים. 4מערבבים ביצים, 1/2 כוס סוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב. 5משטחים את התערובת בסיר, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 15 דקות עד שהשוליים משחימים. 6מעבירים לתנור ואופים שעתיים-שלוש (או לילה בטמפ’ של 100 מעלות). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |