אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קוגל ירושלמי

המתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק

קוגל על השולחן (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.4672reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (7 מנות):

  • 400 גרם אטריות ביצים (דקות, בינוניות או רחבות)
  • 1 כף מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר
  • 4 ביצים טרופות
  • 3-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות.

2מבשלים אטריות בסיר עם שפע מי מלח רותחים, כל סוג אטריות לפי הוראות היצרן המותאמות לו. מסננים.

3מחממים שמן בסיר מצופה שמתאים גם לתנור. מוסיפים כוס סוכר וממיסים לקרמל זהוב (5 דקות על להבה בינונית-גבוהה). מוסיפים את האטריות החמות ומערבבים.

4מערבבים ביצים, 1/2 כוס סוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב.

5משטחים את התערובת בסיר, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 15 דקות עד שהשוליים משחימים.

6מעבירים לתנור ואופים שעתיים-שלוש (או לילה בטמפ’ של 100 מעלות).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il