אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אושפלאו

אם יש מנה שמוכיחה יותר טוב מהכל עד כמה שלם יכול להיות גדול מסך חלקיו, אין ספק שמדובר באושפלאו - התבשיל הבוכרי שמוציא מאורז, בשר וירקות את הטוב ביותר שבשלושתם. וכשמדובר במתכון של אהרוני אז בכלל

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם12:24
Rating:4.5253reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 4 כוסות אורז עגול, שטוף היטב ומושרה במים
  • חצי כוס שמן
  • 5 בצלים גדולים, פרוסים
  • 2 כפות גרגירי כמון שלמים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 פולקעס של עוף, מנוקים
  • 1 ק"ג כבש חתוך לקוביות
  • 8 גזרים, חתוכים לרצועות
  • 2 ראשי שום שלמים, מנוקים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 רימון מפורק לגרגירים

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם מחצית מכמות הכמון, מלח ופלפל כ-5 דקות. מוציאים ומטגנים את שוקי העוף עד השחמה. מטגנים גם את קוביות הבשר להשחמה. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך.

2מוסיפים לסיר את הבצל והעוף. עליהם מניחים את הגזר, השום, הצימוקים, החומוס, יתרת גרגירי הכמון ולבסוף את האורז. ממליחים ומפלפלים.

3מכסים במים ועוד 2 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצרים "ארובות" באורז, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.

4מעבירים לצלחת הגשה על פי סדר הוצאת הדברים מהסיר (אורז, עליו גזר-חומוס-צימוקים ולבסוף הבשר). זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il