אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פסטייה

פרחי פילו מופלאים בטעם קקאו במילוי פרגיות, אגוזים ופירות

|מאסטר שף| פורסם21:00
פסטייה – פרחי פילו במילוי פרגיות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים
  • 1/2 פלפל חריף ירוק חתוך
  • גמבה, קצוצה גס
  • 1 וחצי גזרים מגורדים גס
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • מעט צימוקים
  • מעט קינמון
  • זרעי כוסברה טחונה
  • מלח
  • מעט גרידת לימון
  • נתחונים מ-3 חזות עוף
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט אגוז מוסקט
  • עלה דפנה
  • 1/2 כוס ענבים ירוקים, טריים וחצויים
  • 2 עלי פילו
  • מעט חמאה
  • מעט סוכר, קקאו וקינמון (כתערובת, לקישוט הפילו)
  • אבקת סוכר
  • מעט עלי מנטה (לקישוט המנה)

אופן ההכנה:

1בווק עם מעט שמן חם, מטגנים את הבצלים, פלפל חריף, גמבה ואת הגזרים המגורדים. מוסיפים מעט צימוקים, אגוזי מלך, קינמון, מעט זרעי כוסברה טחונים וגרידת לימון, ומתבלים במלח לפי הטעם. מטגנים עד להזהבה ומורידים מהאש.

2במחבת נפרדת, מחממים שמן לטיגון בעומק 2 ס"מ. מטגנים על אש גבוהה את נתחוני העוף ומתבלים בפפריקה, כורכום, אגוז מוסקט ועלה הדפנה. ממשיכים לטגן עוד מספר דקות ומסננים את השמן. (שומרים מעט מהשמן בצד להרטבת התערובת בהמשך).

3מוסיפים את העוף למחבת עם הירקות, מערבבים ומוסיפים את הענבים הטריים.

4מורחים את עלי הפילו בחמאה ומניחים אותם אחד על גבי השני.

5מתיזים על הבצק בצידו החיצוני מעט מתערובת הסוכר, הקקאו והקינמון על מנת ליצור פסים מעט כהים בבצק. מחלקים את עלי הפילו כך שיהיה אפשר לקפלם לצורות פרחים. ממלאים כל חתיכה בתערובת וסוגרים מלמעלה.

6מורחים היטב את הפרחים המוכנים בחמאה ואופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 25 דקות, עד להשחמה.

7מוציאים ומקשטים באבקת סוכר ומעט עלי מנטה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il