אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פתיתים עם קרם פטיסייר וגויאבות אדומות

מנה מסקרנת בשכבות של פתיתים, קרם פטיסייר וקרם גויאבות חלק

|מאסטר שף| פורסם20:17
פתיתים בקרם פטיסייר (תמונת AVI: mako)
Rating:422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כוס פתיתים עגולים
  • 2 כוסות מים
  • סירופ סוכר עשוי מ-2 כפות מים ו-4 כפות סוכר

לגויאבות:

  • 2 גויאבות אדומות קלופות ללא גרעינים, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר
  • רבע כוס שמנת חמוצה
  • רבע כוס שמנת מתוקה

לקרם פטיסייר:

  • 3 חלמונים
  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • 30 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • 250 מ"ל חלב (כוס)
  • מקל וניל
  • 25 גרם חמאה
  • 25 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת (2 כפות)

אופן ההכנה:

1מערבבים את הגויאבות עם מיץ הלימון והסוכר ומלטשים בין כפות הידיים במשך בדיוק דקה, עד שהן מפרישות מיצים אך עדיין מכילות חתיכות פרי. מערבבים עם השמנת החמוצה והמתוקה.

2לפטיסייר: מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה. מרתיחים בסיר חלב ומקל וניל. מערבבים את שתי התערובות בעדינות, מביאים לרתיחה ומצננים כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה תוך ערבוב במטרפה. מצננים במקרר לחלוטין ומערבבים עם השמנת המתוקה המוקצפת.

3לפתיתים: מבשלים את הפתיתים במים רותחים 8 דקות, עד שהם רכים. מסננים מהמים הרותחים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית. מערבבים עם סירופ הסוכר כך שהפתיתים יהפכו דביקים ומניחים במסננת על מנת להפטר מעודפי סירופ הסוכר.

4הרכבת המנה: מניחים ברינג שכבת פתיתים דקה, מעליה את הפטיסייר ואז עוד פתיתים. מצננים במקפיא כעשרים דקות עד שהקרם מתגבש. מעבירים סכין קטנה בין הרינג לקרם ומסירים את הרינג. שופכים כמה כפות של קרם הגויאבות ליד ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il