מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריזוטו חלבי עם פולי טונקה בליווי קרנץ' קרמל, שקדים וסירופ פטל

קינוח מופלא, עשיר וכל כך פשוט כמו שאנחנו אוהבים

|מאסטר שף| פורסם21:00
ריזוטו מתוק עם פולי טונקה (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לאורז

  • 20 גרם חמאה
  • 1 כוס אורז ריזוטו
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ תרמיל טונקה

לרוטב פטל

  • 1 כוס פטל טרי
  • ¼ אבקת סוכר

לקרוקנט

  • 1 כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • 1 כוס שקדים פרוסים, קלויים

להגשה

  • 4 כפות קרם פרש או מסקרפונה

אופן ההכנה:

להכנת האורז:

1ממיסים חמאה בסיר עמוק.

2מוסיפים את האורז ומבשלים מספר דקות עד שכל גרגירי האורז נעטפים בחמאה ונעשים מעט שקופים.

3מוסיפים את החלב, השמנת, הסוכר ותרמיל הטונקה ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בחלקם והאורז רך אך עדיין מכיל מרכז קשה (אל-דנטה). מערבבים מידי פעם.

להכנת רוטב הפטל:

4מערבבים בקערה את הפטל והסוכר ומשהים במשך חצי שעה עד שהפטל מגיר מעט נוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים מספר שניות לתערובת חלקה.

5מסננים את הרוטב במסננת לקבלת רוטב חלק, ללא חתיכות פרי או גרעינים.

להכנת הקרוקנט:

6מבשלים את הסוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל שחום ועמוק.

7מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים על יד סיבוב במחבת.

8מוסיפים את השקדים הקלויים ומעבירים מייד לנייר אפייה, משטחים לשכבה דקה ומצננים עד שהקרמל מתקשה.

9להגשת המנה, שמים מספר כפות מפודינג האורז בקערה עמוקה.

10מזלפים מעל מעט מרוטב הפטל ומעט קרוקנט שבור לחתיכות.

11מעל כל מנה מוסיפים כף קרם פרש או מסקרפונה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il