אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוס שוקולד חלב

השימוש בשוקולד חלב הופך את המוס הזה לקליל במיוחד, ויחד עם רוטב פטל וקצפת מתקבל קינוח כיפי ושמח. סמכו על ירדן חמו ממאסטר שף ילדים שיתן לכם מתכון כמו מקצוען

|מאסטר שף ילדים| פורסם09:07
מוס שוקולד (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.5203reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 300 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 10%
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס מים
  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%
  • 2 שקיות סוכר וניל

לפטל

  • 1 חבילה פטל טרי
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1בסיר בינוני על גבי להבה בינונית, מבשלים יחד את השוקולד והשמנת (10% שומן). מערבבים תוך כדי בישול.

2מערבבים בכוס קטנה ג'לטין עם 1/4 כוס מים. מניחים בצד.

3מקציפים את הביצים והסוכר (עם מקצף ידני) בקערה המונחת על בן מארי (סיר עם מים על להבה בינונית, ומעליו קערה שאינה נוגעת ישירות במים), כ-6 דקות, עד להבהרה והתייצבות של הביצים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה קלה. משהים שתי דקות ומקפלים את קצף הביצים אל תוך תערובת השוקולד המומס.

4מקציפים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים מחצית מכמות השמנת המוקצפת אל קצף הביצים והשוקולד (החצי השני יישאר להגשה).

5להכנת הפטל: מניחים בקערה את הפטל, יחד עם מיץ הלימון והסוכר. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים עד לקבלת רוטב עם חתיכות פרי.

6להרכבת המנה: יוצקים לכוסות או לגביעים (כ-4-6 כוסות) את המוס ומצננים 20 דקות במקרר. מקשטים בשארית השמנת המוקצפת וברוטב הפטל. מצננים לפחות שעה נוספת במקרר ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו ולירדן איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il