אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קאפקייקס טבעוניים עם קרם תות

בלי חלב, בלי ביצים, אבל עם תותים, קצפת צמחית ופודינג וניל. קינוח פרווה מושלם, שגם הטבעונים ישמחו לאמץ

|לא על החסה לבדה| פורסם16:12
קאפקייקס בציפוי קרם וניל-תות (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
Rating:4.572reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקאפקייקס:

  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 2 כפות חומץ רגיל

לקרם התותים:

  • 3-4 תותים
  • קצת סוכר – בערך כף שטוחה
  • כפית ברנדי/וויסקי/כל משקה אלכוהולי שיש ברשותכם (אפשר לוותר)
  • 1 קצפת צמחית במתיקות מעודנת
  • 1/2 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

קרם התותים:

1חותכים את התותים לקוביות קטנות. מוסיפים בערך כף סוכר וכפית או כף ברנדי, שרי או וויסקי, מערבבים ונותנים לתותים להגיר נוזלים לכמה דקות.

2בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עם חלב סויה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.

3מועכים את התותים, שקצת התרככו מהסוכר ואלכוהול, למחית. גונבים מהמחית הזו כמה כפיות, מוסיפים לקרם ומערבבים. שימו לב שלא כדאי להגזים, כי זה יכול לדלל אותה מדי. מספיקות כפיות בודדות כדי לתת טעם תותי נפלא לכל הקרם. בנוסף, עדיף להשתמש בחלק של המחית ואת הנוזלים להשאיר בקערה, אותם נוכל להזליף בסוף מעל הקינוח.

* מכיוון שהקרם הזה פחות יציב מקצפת רגילה, מומלץ לשמור אותו בנפרד במקרר ולהוסיף אותו לפני ההגשה.

מחית תותים - קאפקייקס טבעונייםמחית התותים|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

הקאפקייקס:

1מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי/סינון), הסוכר, המלח והסודה.

2מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

3מוסיפים את השמן וגרידת הלימון ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.

4לבסוף מוסיפים את החומץ ומערבבים. הבלילה תתפח ותתבהר קצת.

5שופכים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים (משאירים לה מקום לתפוח), ואופים כרבע שעה – או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. מניחים להצטנן.

6מורחים את הקרם על הקאפקייקס. למי שרוצה לפנק עם הקרם אני ממליצה לעשות חור קטן בחלק העליון של הקאפקייקס, כדי שהקרם ייכנס קצת פנימה. מעל הכל אפשר לקשט עם חתיכת תות טרי, נוזל המחית שנשאר לנו, סוכריות או מה שבא לכם. את הקרם מומלץ להוסיף לפני ההגשה.

* בקרו בבלוג של נופר:לא על החסה לבדה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il