
המצרכים (4 מנות):לפירה בטטה:
לדג ולציפוי:
לשמן הפטרוזיליה:
אופן ההכנה:לפירה בטטה: 1מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד שהן רכות ומסננים היטב. מועכים אותן עם ממחה ידני או עם בלנדר מוט ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. להכנת תערובת הקראסט: 2מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח. מוסיפים לטחינה המוכנה שומשום שחור ופירורי לחם ולשים עד לקבלת תערובת במרקם דומה לבצק. מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפיה ומקררים מעט. להכנת הדג: 3מתבלים את הדג במלח מכל צדדיו. מחממים במחבת שמן זית וצורבים את הדג תחילה על צד העור ובהמשך מכל צדדיו עד להשחמה קלה. מסירים מהאש. 4שמים על גבי הדג (כשהעור כלפי מטה) כף אחת של העגבניות החתוכות ומעליהן חתיכה בגודל הדג של בצק הקראסט. 5אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-12 דקות, עד שהדג אפוי והקראסט שחום ופריך. להכנת שמן הפטרוזיליה: 6במעבד מזון מעבדים יחד שמן זית ופטרוזיליה ומתבלים במעט מלח. אופן ההגשה: 7בצלחת עגולה גדולה שמים מעט מפירה הבטטה, עליו מניחים פילה דג ומזלפים מעט משמן הפטרוזיליה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |