
פירושה המקורי של המילה pasticcio הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה. המצרכים :לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית. 2מביאים לרתיחה מי ברז עם מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק. 3מחממים מחבת גדולה עם שתי כפות שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את הכרישה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא רכה. 4טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. 5מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית. 6אופים 45-40 דקות עד שהפסטיצ'יו זהוב ויציב. *אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים מכוסה עד שלושה ימים במקרר. להגשה: מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות. תגיות:שבועות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |