אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מפרום

לא פשוט להכין את המפרום, אבל את המאכל הטריפוליטאי המדהים הזה, אתם חייבים לטעום

|סמדיש| פורסם11:28
מפרום במחבת (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
צילום: דנה בר-אל שוורץ
Rating:4.559reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למלית הבשר

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 1/4 ק"ג שווארמה נקבה טחון
  • 1 חתיכה של שומן כבש מגורד בפומפייה
  • 3 בצלים גדולים מגורדים
  • 2-3 פרוסות לחם לבן שרויות במים, ללא הקרום העוטף אותן
  • 1 חבילת כוסברה
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית וחצי תבלין קציצות

מצרכים נוספים

  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • קמצוץ קינמון

לבלילת הטיגון

  • 2-3 ביצים
  • קמח
  • קצת מים לדילול הביצים
  • מלח
  • פלפל
  • כף רסק עגבניות

לרוטב הבישול

  • 3 כפות שום כתוש
  • 2 עגבניות מגורדות
  • כף רסק עגבניות
  • מים רותחים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי מלית הבשר, מתבלים ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

2קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לרוחב בצורה הבאה: חתך ראשון בעובי של חצי ס"מ, אבל לא חותכים עד הסוף, אלא רק 3/4 מהדרך. החתך הבא, גם בעובי של חצי ס"מ, אבל ממשיך עד הסוף. חתך אחרון לא עד הסוף, ומיד אחריו חתך שלם. מקבלים זוגות של פרוסות תפוחי אדמה שמחוברים בבסיס.

3ממליחים את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים בצד לכמה דקות.

4שוטפים את הפרוסות מהמלח ומתחילים למלא בתערובת ברווח שנוצר בין שתי הפרוסות המחוברות בבסיסן.

5דוחסים כמה שיותר מילוי והתוצאה המתקבלת היא מין משולש: בקודקוד, פרוסות תפוחי האדמה מחוברות ביניהן, ובצד השני, הבסיס של המשולש הוא המילוי הרחב של הבשר.

6מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מדללים עם קצת מים, מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים.

7מפזרים קמח על צלחת שטוחה, ומתחילים לקמח את פרוסות תפוחי האדמה הממולאות (שתהיינה מצופות היטב מכל צד).

8מחממים שמן במחבת, טובלים כל זוג פרוסות תפוחי אדמה בבלילת הביצים ומניחים במחבת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כולל הצד של המילוי.

9מוציאים את הפרוסות המטוגנות למגש גדול, וזורים מעט קינמון משני הצדדים (עושים זאת מיד כשהפרוסות יצאו מהמחבת, הקינמון נספג בהן ומעשיר את טעמן).

10מכינים את הרוטב: מטגנים את השום הכתוש במעט שמן, מוסיפים כף מים כדי שהשום לא ייחרך ויהפוך מריר.

11מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

12מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, רצוי בסיר רחב בשכבה אחת.

13מוסיפים לתבשיל מים רתוחים עד לרמה של כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים לפחות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il