אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שופלור עם קציצות

בצרפתית שופלור זו כרובית ובמנה הבאה תקבלו ורסיה נפלאה שלה לצד קציצות בשר משגעות

|מאסטר שף| פורסם13:02
שופלור (תמונת AVI: mako)
Rating:4.9203reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים
  • קמח
  • 2 ביצים

לתערובת הקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל מגורר
  • 3-4 שיני שום קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם שהושרו כמה דקות במים (רק את החלק הרך)
  • 1/3 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1/3 חבילה כוסברה, קצוצה
  • 1/3 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
  • מעט שמן זית
  • כפית שטוחה כמון
  • מעט פלפל אנגלי
  • מלח
  • פלפל לבן

לציפוי

  • צלחת קמח
  • 2 ביצים

לרוטב

  • 2 בצל מגורר
  • 3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, יוצרים קציצות עגולות גדולות (קוטר 6-7 ס"מ).

2מצפים כל קציצה בקמח ואז בביצה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

3טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג.

4מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.

5מוסיפים את הכמון, הכורכום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום עז.

6מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

7ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הקציצות ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.

8מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il