אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אגרול ממולא בעוף וסלסת עגבניות - פיקו דה גאלו

בצק פריך ממולא עוף במרינדה בסלסה פיקנטית טרייה

|מאסטר שף| פורסם21:30
מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לבצק האגרול

  • 2 כוסות קמח לבן
  • כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/3 כוס של מים

למרינדת העוף

  • 400 גרם חזה עוף
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל
  • מיץ מחצי לימון

לרוטב הסלסה

  • 4 עגבניות, קצוצות לקוביות
  • 4 כפות כוסברה, קצוצה
  • כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל
  • ½ בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק

למילוי האגרול

  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים
  • פלפל אדום, פרוס
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות סלסה

לקישוט ותוספות

  • 2 כוסות שמן קנולה
  • רוטב בלסמי (חומץ בלסמי מצומצם)
  • 6 עגבניות שרי אדומות
  • 6 עגבניות שרי כתומות
  • 8 מקלות עירית לקישוט

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

2לשים את הבצק כ-2 דקות נוספות על משטח מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

3מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ (אפשר בעזרת מכונת פסטה ידנית עד למספר 6) וחותכים לריבועים בגודל של 15X15 ס"מ.

להכנת העוף והמרינדה:

4מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומשרים בה את העוף כחצי שעה.

5צורבים את חזה העוף על מחבת פסים חמה עם מעט שמן כ-3 דקות מכל צד.

6פורסים את העוף לרצועות ומניחים בצד למילוי האגרולים.

להכנת הסלסה:

7מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד.

להרכבת המנה:

8מחממים שמן קנולה בסיר קטן.

9פורסים על משטח ריבוע אחד מהבצק ומניחים עליו באלכסון (מקצה לקצה) כמה רצועות עוף, מקלות בצל ירוק, גמבה ושתי כפיות מהסלסה.

10מקפלים את הקצוות ומגלגלים את הבצק. יש להרטיב את הקצה לפני הסגירה עם מעט מים על מנת שהבצק יידבק.

11חוזרים על הפעולה ומכינים 8 אגרולים.

12מטגנים את האגרולים עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

להגשת המנה:

13חוצים באלכסון כל אגרול לשניים ומניחים במרכז כל צלחת שני אגרולים חצויים.

14פורסים כמה עגבניות שרי ומפזרים בצלחת.

15מניחים בעזרת כפית מסביב לאגרול קצת מהסלסה.

16מזלפים מעל המנה מעט רוטב בלסמי.

17מקשטים את האגרולים עם שני מקלות עירית לכל מנה.

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il