אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תאנים ממולאות טופו

תבשיל גורמה בריא עם רוטב יין וזעפרן

|טבע הריפוי| פורסם14:06
תאנים (צילום: Stephan Hoerold, Istock)
צילום: Stephan Hoerold, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 20 תאנים גדולות
  • 100 גרם טופו רך
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 כפות יין מרסלה
  • מלח ופלפל

לרוטב

  • 1/2 ליטר יין לבן חצי יבש
  • 12 עגבניות שרי
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ היטב
  • 3 כפות דבש
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 6-8 חוטי זעפרן

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי:1חותכים את ראש התאנים ומרוקנים אותן בעדינות מבשרן בכפית. 2. מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון עם יתר החומרים למילוי, וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה וחלקה. 3. ממלאים את התאנים במחית הטופו ואופים בתנור החם כ–15 דקות או עד שהתאנה משנה מעט את צורתה.

מכינים את הרוטב:4יוצקים את היין לסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכ-1/4 מכמות היין. 5. מוסיפים את העגבניות, הג'ינג'ר, הדבש והצ'ילי וממשיכים לבשל עד לצמצום היין בעוד 1/4 כמות. 6. מוסיפים את הזעפרן ומבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש.

הגשה:7מסדרים אורז לבן או אורז מלא מבושל במרכז צלחת ומסדרים כ-5 תאנים סביב האורז. 8. יוצקים את הרוטב על האורז ועל הצלחת ומגישים חם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il