אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת אורז אפויה

אורז, פירות יבשים, ג'ינג'ר וגרידת תפוז מככבים ביחד בעוגה הזאת של אהרוני. עוגה שאולי היינו מעקמים את האף אם הייתה מוגשת לנו עם הקפה, אבל בכל שלב אחר בארוחה - שרק תבוא

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם12:23
Rating:4.218reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 כוסות ארז בסמטי שטוף ומסונן
  • 60 גרם חמאה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • חצי כוס משמשים יבשים קצוצים
  • חצי כוס צימוקים קצוצים
  • חצי כוס דובדבנים מיובשים
  • חצי כוס פיסטוקים קלופים
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 3 מכלי יוגורט
  • מעט זעפרן מעורבב במים חמים
  • 2 חלמונים
  • כוס כוסברה קצוצה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1מרתיחים על הכיריים סיר גדול עם הרבה מי מלח. מכניסים את האורז ומבשלים כ-10 דקות. מסננים.

2ממיסים את החמאה במחבת ומאדים בה שום, בצל, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. מטגנים תוך ערבוב כמה דקות.

3מוסיפים את הפירות היבשים, קליפת התפוז, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומטגנים עוד דקה. מוסיפים לאורז ומערבבים.

4מערבבים את היוגורט עם הזעפרן והחלמונים. מוסיפים אורז וכוסברה ומערבבים.

5מעבירים את התערובת לכלי פיירקס עגול מרוח בחמאה. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה וחצי.

6הופכים את הכלי בזהירות על צלחת הגשה. פורסים כמו עוגה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il