
עוגת פחזניות של אביבה פיבקומתכון של אביבה פיבקו לעוגת בצק רבוך: שתי קומות של בצק כמו של פחזניות, ובאמצע קצפת מתוקה עם פטל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הבצק: מחממים בסיר את המים עם החמאה והמלח, עד שהחמאה נמסה לגמרי. 2מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל גוש של בצק. 3מעבירים את הבצק לקערה, מצננים 5 דקות, ומתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה תוך ערבוב במיקסר. מוסיפים ביצה, מחכים שתיבלע בבצק ורק אז מוסיפים עוד אחת, וכן הלאה. אחרי 3 ביצים תולשים חתיכה מהבצק ומושכים אותה בין האצבעות – אם הבצק נמתח אין צורך להוסיף עוד ביצה. 4משרטטים על שני ניירות אפייה עיגולים בקוטר 24 ס"מ (הכי נוח לקחת תבנית קפיץ 24 ולסמן בעיפרון סביבה). הופכים את נייר האפייה על תבנית, כך שהעיגול שציירנו יהיה כלפי מטה. 5בעזרת מרית מורחים על כל עיגול חצי מכמות הבצק. יוצאים מגבולות העיגול המשורטט כ-3 ס"מ לכל כיוון. 6אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. 7כשעיגולי הבצק עדיין חמים מניחים עליהם את הרינג או החישוק של תבנית הקפיץ, וחותכים מסביב בסכין. קורעים את שאריות הבצק לחתיכות קטנות. 8מכינים את המילוי: מועכים את הפטל עם סוכר הווניל במזלג. 9מקציפים בקערה (רצוי קרה) את השמנת עם אבקת הסוכר ומייצב הקצפת, עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים שליש מהקצפת, ומניחים בצד. 10מערבבים בעדינות את שני שליש הקצפת הנותרים עם הפטל המעוך. מורחים על אחד מעיגולי הבצק בעזרת מרית. 11מכסים בעיגול הבצק השני, ומורחים את הקצפת הנקייה. 12מפזרים את קרעי הבצק על הקצפת, ומפזרים מעט אבקת סוכר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |