אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פוקצ'ת דג סול

ישר מאיטליה, על מצע פטריות וגבינות נמסות

|mako אוכל| פורסם19:27
Rating:25reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

לדג

  • דג סול
  • מרינדה של שום ביצה ותימין
  • פרורי לחם
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • אגוז מוסקט
  • כף קמח

לסלט

  • 4 חבילות מיקס פטריות טריות
  • 5 ענפי תימין מופרדים מהגבעול
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים בודדות, אפוי למחצה במעט שמן זית (יש להשאיר את הקליפה על השיניים)
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 פלפל שחור גרוס גס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • ½ כיכר גבינת ברי (בערך 150 גרם) בצועה לפיסות גסות
  • ½ כיכר גבינת קממבר (בערך 150 גרם) בצועה לפיסות גסות
  • 2 כפות סויה

לפוקצ'ת תימין ופרמזן

  • 1 קילו קמח מנופה במסננת דקה
  • 65 גרם סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 20 גרם מלח
  • 5 ענפי תימין מופרדים מגבעול
  • 50 גרם פרמזן משובח מגורר
  • 620 מ"ל מים פושרים
  • 30 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הדג:

1מערבבים את כל חומרי הציפוי: מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח.

2מכניסים את הדג לתוך התערובת ולאחר מכן מטגנים במחבת עם שמן עמוק כ-3 דקות. לאחר הטיגון מוציאים את הדג ומניחים על גבי נייר סופג.

להכנת הפוקצ'ה:

1מערבבים במיקסר קמח, סוכר ומלח. מפוררים את השמרים פנימה, מוסיפים את התימין וגבינת הפרמזן, ותוך ערבול איטי מוסיפים בהדרגה את השמן ואז את המים.

2מערבלים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (כ-10 דקות). מסיימים את הלישה באופן ידני. יוצרים כדור אחיד, מניחים בקערה ומורחים אותו במעט שמן זית. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 150 גרם בערך. מגלגלים לכדורים אחיד ומניחים על תבנית משומנת היטב להתפחה של 30 דקות נוספות.

4משטיחים כל כדור למעין צלחת עגולה מעבירים למגש אפיה.

5מערבבים בקערה את הפטריות עם השמן, התימין, שיני השום ושאר התבלינים. מסדרים את התערובת על כל פוקצ'ה לא אפויה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד חצי הזהבה.

6מניחים מהגבינות בנדיבות על הפטריות וממשיכים לאפות עד הזהבה מלאה.

אופן ההגשה:במרכז הצלחת מניחים מעט מהסלט ומעל את הדג ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il