אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחם פיצה

מאפה עדין וריחני שלא תצליחו להפסיק לנשנש. מי אמר טעים ולא קיבל?

|mako אוכל| פורסם13:02
Rating:3.847reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 150 מ"ל שמנת לבישול 10% (שני שליש כוס)
  • שקית שמרים יבשים (11 גרם, או כף אחת)
  • 75 גרם חמאה רכה (שלושת-רבעי חבילה קטנה)
  • חצי כוס זיתים (רצוי קלמטה), מגולענים וחתוכים גס
  • 10 עגבניות מיובשות, ללא השמן, חתוכות לרצועות
  • 100 גרם פרמזן מגוררת
  • 1 כף עלי תימין
  • 10 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, רק עד שהיא פושרת.

2שמים את כל החומרים למעט עגבניות השרי בקערת המיקסר, ולשים בעזרת וו לישה כ-7 דקות.

3מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מעבירים את הבצק לתבנית כיכר אורך 28 ס"מ.

5חוצים את עגבניות השרי ולוחצים אותן לתוך החלק העליון של הבצק, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

6מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים בחלק התחתון של התנור 35 דקות.

7מגישים את הלחם עם חמאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il