אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טראפלס בוטנים ושוקולד

שלמות בגודל ביס: שילוב של מלוח, מתוק ופריך

|mako אוכל| פורסם13:40
טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 7 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 1.5 כוסות (100 גרם) בייגלה מלוח
  • 1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים
  • 20 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1-2 כפות חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1מניחים את הבייגלה המלוח בשקית אטומה. מועכים בעזרת מערוך את הבייגלה לקבלת שבבים קטנים (נזהרים שלא ליצור אבקה פירורית).

2מערבלים במיקסר (או בקערה רגילה) את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שבבי הבייגלה ואת אבקת הסוכר ומערבלים שוב עד לפיזור אחיד.

3מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים נקיות מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות ועד שהכדורים יציבים וקשים.

4מכינים את הציפוי: מניחים בקערה את השוקולד המריר, וממיסים בזהירות במיקרוגל – מחממים בכל פעם 30 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה. כשהשוקולד נוזלי מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

5טובלים כל כדור בשוקולד המומס. בעזרת מזלג מגלגלים את הכדור כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה, ומניחים בחזרה בתבנית. אחרי שכל הכדורונים צופו בשוקולד, מעבירים למקרר להתייצבות.

6מעטרים בחמאת בוטנים: מחממים מעט את חמאת הבוטנים במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים את הקצה ויוצרים פתח קטנטן. מזלפים באופן חופשי על גבי כל טראפל.

שומרים בקופסא אטומה בקירור.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il