
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1על מנת לזקק את החמאה, ממיסים אותה על אש נמוכה ומסירים את החלקים הלבנים אשר צפים. 2לסיר נפרד מכניסים כוס סוכר, כוס מים ו-4 תרמילי הל פתוחים. מביאים לרתיחה ועל אש קטנה מבשלים כ-15 דקות. 3פורסים 8 תאנים לפרוסות בעובי סנטימטר אחד ומטגנים כ-2 דקות מכל צד בחמאה. 4קורעים את שערות הקדאיף לחצי ומפוררים לקערה. 5מוסיפים לשערות הקדאיף כוס חמאה מזוקקת ומעסים בעדינות. השערות צריכות להיות רטובות, אבל לא לגמרי ספוגות. 6במחבת יבשה, מסדרים חצי מכמות שערות הקדאיף, כך שתווצר שכבה אחידה בעובי פחות מסנטימטר אחד. 7מורחים שכבה של חצי סנטימטר גבינת ריקוטה. 8מסדרים בצפיפות את פרוסות התאנים המטוגנות. 9מורחים שכבה נוספת בעובי חצי סנטימטר של גבינת ריקוטה. 10מסדרים שכבה סוגרת של שערות קדאיף, בדומה לבסיס. 11מעבירים את המחבת לאש בינונית עד גבוהה ומטגנים. לאחר כמה דקות אפשר לנער מעט את המחבת ולראות שכל הכנאפה מתייצב וזז. לפי התחושה, ניתן לפזר בשולי הכנאפה עוד מעט חמאה מזוקקת. מידי פעם להרים את שולי הכנאפה בזהירות ולבדוק את מידת ההזהבה. 12כאשר הצבע בתחתית המחבת זהוב ואחיד, מניחים על המחבת צלחת מעט יותר גדולה עם הפנים שלה כלפי הכנאפה, ובתנועה בטוחה הופכים את הכנאפה על הצלחת. מחליקים את הקנאפה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני באותו אופן, תוך כדי בדיקת מידת ההזהבה. 13כאשר הצד השני מטוגן כראוי, שוב הופכים את הקנאפה בעזרת הצלחת ואז מוזגים את כל סירופ ההל על הקנאפה. מסירים את המחבת מהאש וממתינים כמה דקות לפני הגשה. להכנת סירופ הקפה: 14מבשלים שתי כוסות קפה שחור, עם תרמיל הל פתוח או שניים, לפי הטעם. 15לאחר 5-7 דקות, מסננים דרך פילטר או בד את הקפה ואת הקפה המסונן ממשיכים לבשל, עם שלוש כפות סוכר, עד שהוא מצטמצם ל-4 עד 5 כפות סירופ. להגשה: 16חותכים עם סכין את הכנאפה ל-4 רבעים ומניחים כל רבע בצלחת הגשה. הכנאפה במיטבה כאשר היא חמה (אולם לא רותחת). 17קורעים את התאנים ביד לשתיים ומסדרים בסמוך לכנאפה. 18מזלפים מעל כפית עד שתיים של סירופ קפה שחור על כל חצי תאנה. חוזרים על הפעולה גם עם פרוסות הכנאפה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |