אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת ספרה

עוגה נימוחה ומושלמת לאירוח, מגישים עם תה או סיידר חם ומתמוגגים

|מסעדת גואטה| פורסם17:18
עוגת ספרה (צילום: אולג פלידר)
צילום: אולג פלידר
Rating:4.218reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קילו סולת
  • כוס סוכר
  • שקית קטנה של אבקת אפייה
  • 2 שקית אבקת וניל
  • כוס שמן
  • כוס וחצי מים
  • 3 טיפות מי ורדים
  • כ-15 תמרים כבושים- ניתן לרכוש בכל רשת שיווק
  • בוטנים (לקישוט)

לרוטב הסמיך

  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • מי ורדים

אופן ההכנה:

1מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים.

2מעבדים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.

3משמנים תבנית סטנדרטית (כ 27*33 ס"מ). מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות לתבנית ומהדקים לדפנות.

4פותחים את התמרים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש נמוכה (כדי שהם יפתחו).

5מניחים את התמרים הפתוחים מעל הבצק בתבנית.

6מניחים מעל את החלק השני של הבצק מעל התמרים.

7חותכים את העוגה לריבועים בגודל הרצוי (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180 כשעה.

8במקביל מכניסים לתוך סיר את הסוכר, כוסות המים, מיץ הלימון ומי הורדים. בוחשים עד שנוצר נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש שהכנו ומקררים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il