
מאפה בצק עלים מהירלבצק עלים יש את הקטע הזה, שבחמש דקות אפשר להכין ממנו מאפים שלא היו מביישים קונדיטוריה![]() צילום: אביבה פיבקו |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה קטנה את השקדים הטחונים עם השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת עיסה אחידה. 2מסננים היטב את הדובדבנים. 3חותכים מבצק העלים מלבן של 35 על 25 ס"מ, וחוצים אותו לאורכו כך שיתקבלו שני מלבנים בגודל שווה. 4מניחים מלבן אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואת המלבן השני מניחים על נייר אפייה על משטח העבודה. בעזרת סכין טובה חורצים במלבן שעל משטח העבודה פסים במרחק כ-7 מ"מ זה מזה - ומשאירים מסגרת של 2 ס"מ לא חתוכים. 5מורחים את קרם השקדים על המלבן השלם - ושוב, משאירים מסגרת של 2 ס"מ נקייה ממילוי. 6מסדרים את הדובדבנים מעל קרם השקדים ומכסים במלבן עם החתכים. 7מהדקים היטב את שני החלקים סביב כל המסגרת, ואופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-210 מעלות ל-25 דקות. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מגישים חם או פושר, רצוי עם כדור גלידה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |