אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

נתח סינטה מתובל ועטוף בבצק עלים עם סלט פטריות מבושלות

מתכון לנתח בקר שנאפה בבצק עם עשבי תיבול. מנה שמשתלבת נהדר ומתאימה לאירוח

|מאסטר שף| פורסם12:17
בצק עלים ממולא בסינטה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.734reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לנתח סינטה בבצק עלים:

  • 1/2 ק"ג נתח סינטה, בלי השומן
  • בצק עלים מהסופר
  • 1 כפית גרגרי כוסברה
  • 1 כף רוזמרין, קצוץ דק
  • 1 כפית תימין
  • 2-3 עלי מרווה, קצוצים דק
  • חצי כפית אורגנו
  • כף וחצי פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח פרחי ים או מלח גס
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות שמן זית + 1 כף
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 ביצה

לסלט:

  • 2 פטריות פורטבלו גדולות
  • 2 כפות שמן זית + כפית
  • חסה בינונית
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • כף חרדל דיז'ון
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

1לסינטה: מרסקים את גרגרי הכוסברה, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומרסקים.

2מורחים את נתח הסינטה ב-2 כפות שמן זית ומהדקים את התבלינים מכל הצדדים (את השאריות שומרים לסלט).

3צורבים את הנתח מכל הצדדים במחבת חמה עם כף שמן זית. מורידים מהאש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות – למדיום וול ל-10 דקות, למדיום רייר ל-5 דקות.

4מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. פורשים את בצק העלים ומניחים עליו את הנתח. מורחים את החרדל על הנתח מכל הצדדים ומקפלים את הבצק.

5טורפים את הביצה, מורחים על הבצק ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מוכן.

6מוציאים ומצננים 5 דקות.

7לסלט: חותכים את הפטריות לרצועות. מתבלים בתבלינים שנשארו מהבשר עם כפית שמן זית. מחממים מחבת ומטגנים.

8חותכים את החסה ומערבבים עם הפטריות המטוגנות.

9הרוטב: שמים את שני סוגי החרדל בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומערבבים היטב. מוסיפים לסלט ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il