אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק קרם ברוקולי

מנת מרק מושלמת הכוללת גם לחם שום לצידה

|חוברת המתכונים של תנובה לשבועות| פורסם14:06
מרק קרם ברוקולי (צילום: רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות)
צילום: רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות
Rating:4104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

  • 2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים גס או 1/2 1 כוסות בצל קצוץ קפוא
  • 1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא
  • 5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינרלים או מסוננים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% או 10%

ללחם שום

  • 6 לחמניות קטנות

  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה בטמפ' החדר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ

להגשה

  • 1 גביע (200 גרם) שמנת 15%

אופן ההכנה:

1להכנת המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל רך. מוסיפים ברוקולי ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי מתרכך.

2מוסיפים שמנת, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.

3להכנת לחם השום: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4מערבבים חמאה, שום, פתיתי פרמזן ובזיליקום בקערה. פורסים את הלחמניות או הלחם כך שנוצרות פרוסות המחוברות בתחתית. מורחים בין הפרוסות בחמאת שום ופרמזן (אם אתם מתקשים במריחה אפשר לחמם את החמאה כמה שניות במיקרוגל).

5אופים 15-10 דקות, עד להזהבה.

6להגשה: יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה ומגישים עם לחמניות השום.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il