אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בורקס חצילים ובטטות

משהו קטן ומלוח, רק 45 דקות הכנה ומסלקים את הרעב

|mako אוכל| פורסם18:06
בורקס - אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4-5 כפות שמן (אפשר אפילו יותר, חצילים אוהבים שמן)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • גביע גבינה לבנה
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • ½ חבילת בצק פילאס תורכי (קונים קפוא ומפשירים לפני השימוש)
  • 1 ביצה + 1 כף מים

אופן ההכנה:

עלות: 50 שקלים.

1מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החצילים והבטטות ומטגנים אותם עד לריכוך, כ-15 דקות.

2מוסיפים את שום, מלח ופלפל ומערבבים.

3מוסיפים את הגבינות והבזיליקום ומערבבים.

4מניחים את הבצק המופשר על השיש וחותכים אותו למלבנים. מניחים את תערובת המילוי על דפנות הבצק, מגלגלים לנחש וסוגרים את הצדדים.

5ניתן להשאיר את הבורקס בצורה הזאת או לעצב אותם בצורת שבלול.

6מורחים את הביצה עם המים על הבורקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

*מי שלא אוהב חצילים יכול להכין את המילוי רק מבטטות (מ-2 בטטות). ניתן גם להוסיף למילוי תבלינים או גבינות אחרות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il