אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גריסיני זעתר ומוצרלה

מקלות מלוחים עם מוצרלה בטעם שומשום או זעתר

|הבלוג קולינריא| פורסם18:45
מקלות (גריסיני) זעתר ומוצרלה
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 300 גרם קמח אינסטנט לחם בר-אל
  • 200 גרם קמח קונדיטור
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם מחמאה/מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס שמן
  • ¼1 כוסות מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1מעבדים יחד את כל מצרכי הבצק לבצק רך ואחיד הניתק מדפנות הקערה (בתרמומיקס: דקה במהירות לישה).

2מוסיפים את המוצרלה המגורדת ומבליעים לפיזור שווה (בתרמומיקס: 10 שניות ערבול).

3מעבירים לקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה מספר שעות במקרר עד שהבצק תופח, מתמצק ומתייצב.

4מקטינים את הבצק וקורצים כדורים אותם מגלגלים לרצועות דקות, את הרצועות ניתן לשזור למקלות מפותלים או לחתוך בצורת מקלות גריסיני. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או מברישים בשמן זית ומגלגלים בזעתר (עם שומשום).

5אופים בחום גבוה 190 מעלות משך כ-16 דקות.

6מצננים ומאחסנים בקופסא/צנצנת אטומה.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוגקולינריא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il