מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מנז'טים משוקולד במילוי מוס שוקולד ופקאן

יש לכם קצת זמן בסוף השבוע? קחו לכם אתגר מתוק: קינוח שוקולדי עם מוס שוקולד אמיתי - בלי קיצורי דרך אבל עם רושם ענקי

|mako אוכל| פורסם08:38
מנז'טים במילוי מוס שוקולד. סטיילינג: רינת אפרתי (צילום: סטודיו דרור כץ)
צילום: סטודיו דרור כץ

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למנז'טים:

  • 170 גרם שוקולד מריר
  • מנז'טים (עטרות) מנייר
  • מברשת צבע קטנה ונקייה

למוס:

  • 130 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס פקאן סיני, קצוץ דק
  • 2 חלמונים, מביצים גדולות
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 1 כפות מים
  • 1 כף ברנדי/וויסקי/רום
  • 1 כוס (מיכל) שמנת מתוקה
  • פקאן סיני להגשה

אופן ההכנה:

1המנז'טים: מחממים את השוקולד על סיר כפול (בן מארי) עד להמסה מלאה. שמים 2 כפיות שוקולד בכל מנז'ט ומורחים אותו בעדינות על הדפנות בעזרת המברשת. דואגים שיישאר גם שוקולד במרכז.

2מכניסים למקפיא למשך 15 דקות, מוציאים, מורחים שוב שוקולד ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות.

3בינתיים מכינים את המוס: ממיסים שוקולד בסיר כפול עד להמסה מלאה. מערבבים עם הפקאן הקצוץ ומצננים.

4מקציפים קלות בקערה נפרדת את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר, המים והאלכוהול. מעבירים את הקערה אל הסיר שעליו המסנו את השוקולד וממשיכים להקציף את התערובת על גבי הסיר עם המים הרותחים עד לקבלת קרם סמיך ויציב.

5מערבבים את הקרם בעדינות עם השוקולד המומס והפקאן, עד לקבלת עיסה מאוחדת.

6מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. את הקצפת מערבבים בעדינות בתנועות קיפול ובהדרגה אל תוך עיסת השוקולד, כדי לא להרוס את האווריריות של המוס. מעבירים לשק זילוף ומצננים במקרר.

7מקלפים את עטיפת הנייר מהמנז'ט. עדיף לעבוד בחדר ממוזג כדי שהשוקולד לא יימס. מעבירים את המנז'טים מהשוקולד אל המקפיא לכמה דקות כדי לייצב בחזרה את השוקולד.

8מזלפים את המוס אל תוך המנז'טים מהשוקולד ומקשטים בפקאן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il