אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ביצים ממולאות

אי אז, בעונה השנייה של "מאסטר שף", הכין איש יקר בשם זהר ארנון מנה מופלאה של ביצים ממולאות - אבל מושקעות באמת, לא חלמון מעורבב במיונז. מאז ועד היום המתכון הזה בליבנו, ובחג הקרוב אנחנו לגמרי בונים עליו

|מאסטר שף| פורסם10:49
ביצים ממולאות (צילום: SK Photography 87, ShutterStock)
צילום: SK Photography 87, ShutterStock
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 6 ביצים קשות
  • בצל
  • שמן זית
  • 1 כפית שום קצוץ דק
  • 1 כף גדושה מיונז (או יותר)
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 מלפפונים קטנים כבושים במלח
  • 6 קורנישונים קטנים
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • 1 כפית גדושה שמיר קצוץ דק
  • 1 כפית גדושה פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2-3 צנוניות
  • 12 פסים דקים של אנשובי כבוש בשמן
  • מעט פפריקה, לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה. מעבירים את הביצים למי קרח, לצינון.

2קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. לקראת הסוף מוסיפים את השום. מצננים.

3מקלפים את הביצים, חוצים אותן ומרוקנים את החלמונים לקערה בינונית. את חצאי החלבון מסדרים על צלחת.

4מועכים היטב את החלמונים, מוסיפים מיונז ומערבבים לקבלת משחה חלקה (ייתכן שיהיה צורך בעוד קצת מיונז). מוסיפים את החרדל ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.

>> כל המתכונים לפסח

_OBJ

5מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

6מנגבים היטב את המלפפונים החמוצים והקורנישונים וקוצצים דק. מוסיפים לתערובת יחד עם העירית, השמיר והפטרוזיליה. מערבבים.

7ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית.

8פורסים את הצנונית לפרוסות דקיקות ונועצים בכל חצי ביצה פרוסת צנונית. מקשטים בפס אנשובי ובעוד מעט עירית, בוזקים מעט פפריקה אדומה ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il