אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריבועי קינמון וקרמל

פיסות בצק קינמוניות עשירות ונימוחות בעוגת שמרים אחת שכולה חוויה

|מבשל ואוכל| פורסם18:29
מבשל ואוכל ריבועי קינמון קרמל 2 (צילום: גיל גוטקין, מבשל ואוכל)
צילום: גיל גוטקין, מבשל ואוכל
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק

  • 2 ושלושת רבעי כוסות קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 2 ורבע כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 60 גרם חמאה
  • 1/3 כוס חלב
  • 1/4 כוס מים
  • 2 ביצים גדולות (מספר 1)
  • 1 כפית תמצית או משחת וניל
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 60 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים ומכינים את וו הלישה.

2טורפים את הביצים בקערה קטנה ושמים בצד.

3ממיסים בזהירות את החמאה במיקרו, בסבבים של 20 שניות, כדי לא לשרוף אותה בטעות.

4מוסיפים לקערה שבה החמאה המומסת (והחמה) את החלב והמים, תוך כדי עירבוב מתמיד. אם לא נערבב, החלב והמים הקרים יגרמו לחמאה להפוך לגושים. בשום אופן לא מוסיפים את החמאה לקמח בלי לקרר אותה בעזרת הנוזלים! החום שלה יהרוג את השמרים.

5מוספים לקערת המיקסר את תערובת החמאה, החלב והמים הפושרת ואת הוניל, ומערבלים על מהירות נמוכה.

6כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים הטרופות ואת המלח וממשיכים ללוש את הבצק.

7לשים במשך כ-5 דקות. אמור להתקבל בצק די דביק, שנפרד מהדפנות של המיקסר בקלות, אבל נדבק לקרקעית. אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח, או קצת חלב כדי להגיע למרקם הנכון.

8מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותו היטב ונותנים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים, תלוי בחום ובלחות).

9בזמן שהבצק תופח, מכינים את החמאה החומה: ממיסים חמאה על מחבת קטנה בחום נמוך. אחרי שהחמאה נמסה, ממשיכים לחמם אותה על אש נמוכה ולא מסירים ממנה את המבט לרגע. אחרי כמה דקות, צבע החמאה יתחיל להתכהות. מערבבים, ונותנים לה להמשיך להתחמם, עד לצבע חום בהיר, דומה לקרמל. מכבים את האש.

10מערבבים בקערה קטנה את שאר רכיבי המילוי: הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט.

11לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מקומח היטב (אני אוהב לפרוס נייר אפייה, כדי למנוע הידבקויות למשטח) ומוציאים ממנו את האויר על ידי מעיכות קלות. מרדדים אותו לריבוע בעובי של כחצי סנטימטר.

12בעזרת מברשת מורחים על הבצק את כל החמאה בצורה אחידה.

13מפזרים מעל הבצק המרוח בחמאה את תערובת המילוי.

14בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-3×3 ס"מ (לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות), או 5×5 ס"מ (לתבנית אינגליש קייק גדולה).

15עורמים כל שורה של ריבועים למגדלים קטנים, שלא חייבים להיות יפים או מדויקים.

מניחים את המגדלים על הצד בתוך התבנית

16משמנים היטב את התבניות ומניחים בתוכן את המגדלים על הצד, בלי לצופף יותר מדי.

17מכסים את התבניות ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא כמעט ממלא את התבנית לגובה.

18מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגות כ-25 עד 30 דקות, עד שהחלק העליון שחום היטב.

19מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il