
עלי מנגולד ממולאים לצד לחמג'וןמנה תימנית מסורתית מושלמת, שילוב של בשר עסיסי ומנגולד מרענן על מצע אורז ובשר![]() |
המצרכים (3 מנות):לבצק:
לבשר:
לעלי המנגולד הממולאים:
אופן ההכנה:לבצק הבעג'ין: 1מערבבים בקערה את השמרים, 1/4 כוס מהמים ואת הסוכר. מערבבים עד להמסת השמרים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל 10-15 דקות להתפחה. 2בקערה עמוקה וגדולה מערבבים יחד את הקמח עם השמרים התפוחים, שארית המים וחצי כפית מלח. לשים היטב כ 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 3מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה שעה. 4לאחר מכן, מוציאים את הבצק, לשים לאט ובהדרגה ומוסיפים מעט שמן זית. 5יוצרים 2-3 כדורים, משטחים לפיתות ומכסים במגבת לעוד כ- 20 דקות. לתערובת הבשר: 6מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה. 7מתבלים בפלפל ומלח,מוסיפים את הבשר ואת עשבי התיבול הקצוצים ומקפיצים במחבת כ-5-6 דקות. 8מסירים את המגבת מהבצק ומפזרים את הבשר על הבצק. 9מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך 20-25 דקות. למנגולד הממולא: 10מבשלים את עלי המנגולד בסיר מים רותחים מכוסה כ-15 דקות (ללא אש). 11מרתיחים 2 כוסות מים בסיר נפרד, מוסיפים את האורז ומכסים למשך 10-12 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. 12בינתיים, מוסיפים לבשר את הבצל הירוק הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2-3 דקות. 13מסננים את האורז ושוטפים אותו במים קרים. בקערה, מערבבים אותו יחד עם הבשר ונוזלי הבשר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. 14פורסים את עלי המנגולד על קרש חיתוך או משטח כלשהו, חותכים את גבעול המנגולד, מניחים מעט מהמילוי בכל עלה, מגלגלים וסוגרים את העלים. (משאירים מעט מילוי לשלב ההגשה). 15מניחים את העלים הממולאים בתחתית סיר בצורה מסודרת ומפזרים מעל כף סוכר. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות לחצי שעה. אופן ההגשה: 16בצלחת מעט עמוקה מניחים את שארית האורז והבשר שנשארו מהמילוי. 17על האורז מניחים את עלי המנגולד הממולאים ומגישים לצד לחם הבעג'ין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |