אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק טום קא גאי (מרק קוקוס ועוף תאילנדי)

מרק עשיר בסגנון תאילנדי, עם עוף, פטריות, עגבניות שרי חלב קוקוס ועוד המון דברים טובים

|מאסטר שף| פורסם20:47
מרק תילאנדי עם עוף וקוקוס  (תמונת AVI: mako)
Rating:4.549reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)
  • 2 כוסות חלב קוקוס
  • 6 מטבעות שורש גלנגל טרי או מיובש (להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
  • 3 גבעולי למון גראס (החלק התחתון בלבד), קצוצים
  • פלפלון צ'ילי נקי מזרעים ופרוס
  • בצל גדול קצוץ גס
  • קליפה מגוררת משני ליים (או לימון גדול)
  • 12 עגבניות שרי חצויות
  • 2 בצלי שאלוט או בצל סגול אחד בינוני, חתוכים לקוביות גדולות
  • חבילת פטריות שמפיניון מוצקות מאוד
  • חזה עוף אחד, נקי וחתוך לקוביות בגודל ביס
  • כף רוטב דגים (נאם פלא)
  • מיץ משני ליים, או לימון אחד
  • חצי כוס כוסברה, קצוצה גס
  • חצי כוס בצל ירוק

אופן ההכנה:

1מכניסים לסיר את ציר העוף, חלב הקוקוס, שורש הגלנגל, הלמון גראס, הצ'ילי, הבצל הקצוץ וקליפת הליים. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים 10 דקות.

2מסננים את חומרי הטעם (השורשים, הבצל והקליפה) מתוך הנוזלים תוך כדי לחיצה וסחיטה דרך מסננת.

3למרק המסונן מוסיפים את בצלי השאלוט, הפטריות ועגבניות השרי ומבשלים במשך 5 דקות.

4מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים במשך 8 דקות עד שהן עשויות (לא יותר מידי כדי שלא יתייבשו).

5מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים או לימון. טועמים ומשפרים תיבול. אם חסרה מליחות, מוסיפים רוטב דגים. אם חסרה חריפות, מוסיפים פרוסות דקות של פלפלון צ'ילי.

6מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il