אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קוביות שוקולד וקפה במנז'טים

ריבועים מתוקים בשילוב מעולה של שוקולד וקפה, זהירות זה ממכר!

|mako אוכל| פורסם21:28
קוביות שוקולד וקפה במנז'טים (צילום: רועי ברקוביץ')
צילום: רועי ברקוביץ'
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית פיירקס 20*30 ס"מ

לקוביות השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כף נס קפה
  • 3 ביצים
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 70 גרם אבקת שקדים
  • 70 גרם אבקת קקאו
  • רבע כפית מלח
  • 150 גרם אגוזי לוז קלויים, מקולפים וטחונים גס

לקרם:

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות ליקר שוקולד
  • 1 כף נס קפה

אופן ההכנה:

1לקוביות השוקולד: ממיסים את השוקולד עם החמאה והנס קפה.

2מקציפים את הביצים עם הסוכר.

3מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, הקקאו והמלח, ומוסיפים את תערובת השוקולד המומס.

4מערבבים עם הביצים המוקצפות ולבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים קלות.

5מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת. מעבירים למקרר לצינון.

6אופים את העוגה 15 דקות בתנור שחומם לראש ל-170 מעלות.

7מכינים את הקרם: מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה, ומוסיפים את השוקולד, הליקר והנס קפה. מצננים.

8לאחר שהעוגה התקררה מורחים עליה את הקרם. מעבירים למקפיא לכמה שעות.

9מוציאים מהתבנית וחותכים על קרש חיתוך לריבועים, או לכל צורה שרוצים. מחזירים לאחסון במקפיא.

* אפשר לקשט את הקרם בשוקולד לבן או במקופלת.

* יש להוציא את הקוביות מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il