אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחמניות שוקולד מתוקות

הלחמניות הקטנות האלה משלבות בין שני דברים שקשה לנו לעמוד בפניהם: לחם ושוקולד, ולכן ברור שהן שוות ניסיון

|mako אוכל| פורסם07:04
לחמניות שוקולד מתוקות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
  • 4 גרם (כפית) שמרים יבשים
  • 1 חלמון
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • 4 גרם (כפית) מלח
  • 20 מ"ל (2 כפות) שמן
  • 75 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים חלמון, מים, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד והשוקולד מפוזר בו במידה אחידה.

3מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).

4לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 40-50 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

7מחממים תנור ל-175 מעלות.

8מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ואופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il