
דג ואורז לבן פרסיהזדמנות נהדרת להרחיב את אופקינו הקולינריים ולהתנסות מעט בהכנת דגים. מנה חגיגית וטעימה להפליא![]() |
המצרכים (2 מנות):לאורז:
לדגים:
אופן ההכנה:1משרים את האורז במים ומסננים. מרתיחים סיר עם מים. כאשר המים רותחים ממליחים בחצי כפית מלח לכל כוס אורז וב-3 כפות שמן קנולה. 2מבשלים את האורז במים למשך 7 דקות. 3מסננים ושוטפים את האורז. 4מזלפים לסיר אחר שמן בנדיבות ומערבים איתו עם קצת כורכום, מוסיפים קצת מים ומבשלים עד לרתיחה. מעבירים לכוס. 5מחזירים לסיר חלק משמן הכורכום. כאשר השמן חם מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה הפרוסים עד לכיסוי תחתית הסיר ועליהם את האורז המסונן (לא להדק את האורז). מוסיפים עוד משמן הכורכום בצידי הסיר כדי להעלות את גובה פני השמן. 6בעזרת ידית של כף או מזלג יוצרים "ארובות" באורז כדי לאפשר לאדים לצאת. מכסים את הסיר ומטגנים במשך 2 דקות על אש גבוהה. 7מניחים מגבת מתחת למכסה הסיר כדי למנוע בריחת אדים, ומבשלים את האורז לעוד כ-30-40 דקות על אש נמוכה. 8להכנת הדג: מתבלים את הלוקוס במלח ולימון. מטגנים במחבת עם שמן חם, מכסים את המחבת על מנת שהחלק התחתון יטוגן והחלק העליון יאודה. כאשר החלק העליון של הדג לבן והחלק התחתון שחום – הדג מוכן. 9מגישים לצד האורז ותפוחי האדמה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |