מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת עולם הממתקים

מתכון לעוגה שיש בה הכל: אוריאו בפנים, סוכריות עדשים וקיט-קט בחוץ. והכל בממש מעט עבודה

|morcake| פורסם11:43
עוגת עולם הממתקים (צילום: morcake)
צילום: morcake

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

תבנית עגולה קוטר 28:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 20 עוגיות אוריאו, קצוצות גס

לציפוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

  • 3 חבילות m&m's, כל אחת של 150 גרם. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות אחרות, וכמובן שאפשר לשחק גם הכמות, אך ודאו שיש לכם מספיק כדי לכסות את העוגה כך שתתקבל מעין "בריכת" סוכריות
  • קיט-קט/כיף כף/אצבעות שוקולד אחרות. שוב - מספיק כדי לכסות את היקף העוגה. אני השתמשתי בשקית שלמה של מיני כיף כף, וזה הספיק לי ממש בקושי

אופן ההכנה:

1מתחילים בציפוי (גאנאש): מחממים שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה.

2מניחים שוקולד בקערה נפרדת ויוצקים עליו את השמנת.

3ממתינים 2-3 דקות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.

4מקררים למשך ארבע שעות לפחות.

5עוברים לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מניחים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה בינונית. מערבבים.

7מניחים חמאה (חתוכה לקוביות) וסוכר בקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומקרימים יחדיו, עד לקבלת תערובת בהירה.

8מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.

9מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

10מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים כשליש מתערובת היבשים. מערבבים עד להיטמעות.

11מוסיפים חצי מהשמנת ומערבבים.

12מוסיפים שליש נוסף של היבשים ומערבבים.

13מוסיפים את שאר השמנת ומערבבים.

14מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים, רק עד שהם נטמעים לחלוטין בתערובת.

15מקפלים בעדינות, רצוי עם מרית, את שברי העוגיות לתוך הבלילה.

16יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומיישרים עם מרית.

17אופים כ-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם היא נאפית ומשחימה מהר מדי תנמיכו את החום. בקיצור, שימו עין על התנור.

18מצננים את העוגה, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

19חוזרים לציפוי: מעבירים את הגאנאש הקר לקערת המיקסר. מחברים את וו הבלון ומקציפים עד לקבלת המרקם הרצוי.

20מצפים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם השוקולד. לא צריך לעשות את זה בצורה יפה במיוחד, העיקר שהכל יהיה מצופה, כיוון שזה ה"דבק" שיתפוס את כל הממתקים.

21מצמידים אצבעות שוקולד לדופנות העוגה, עד שהן ממלאות את כל הקוטר. אפשר להפריד כל זוג אצבעות (כי כיף כף וגם קיט-קט מגיעים בזוגות), אבל אין צורך. אפשר להדביק זוגות זוגות.

22שופכים מלא מלא m&m's או עדשים על העוגה, כך שהכל מצופה.

הערות:

# טיפ קטן: הכניסו את אצבעות השוקולד לכמה דקות במקרר לפני שאתם מתחילים בקישוט, כדי שלא יימסו בקצוות.

# אפשר להשמיט את האוריאו מהעוגה, להחליף בעוגיות אחרות או אפילו בשוקולד צ'יפס.

# אפשר להשתמש ברעיון של גדר השוקולד ובריכת הסוכריות על כל עוגה וכל קרם.

# אם בא לכם להשקיע, אפשר לחתוך את העוגה באמצע או לאפות אותה בשתי תבניות, להשתמש בחלק מהקרם כמילוי והופ - קיבלתם עוגת שכבות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il