אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

איך מכינים סורבה? מדריך

האמת, אין פשוט מזה: טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, סוכר ולימון, מקפיאים - וזהו בעצם. ובכל זאת, הכנו לכם תיעוד מצולם של כל השלבים. שתראו בעיניים כמה שזה קל

|קפה יפו| פורסם10:30
סורבה סברס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:4.4247reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

יש משהו מאיים במילה "סורבה". אם גלידה נתפסת אצלנו כמאכל הילדותי האולטימטיבי, כמשהו כיפי, קיצי ומשמח, הרי הסורבה סובל מתדמית בוגרת מדי, בוגרת בהרבה ממה שמגיע לו. ממש כמו הגלידה - גם הסורבה הוא קינוח מתוק, קפוא ומרנין חך, רק שבשונה ממנה, הוא עשוי פירות ולא תערובות שמנת כאלה ואחרות.

המשימה שלנו כאן היא להוכיח לכם שסורבה טוב יכול להיות שווה ממש כמו גלידה טובה, ויותר מזה - להראות לכם כמה פשוט להכין אותו בבית. כל ההכנה כולה לא תיקח לכם יותר מרבע שעה, ואחרי זה העבודה היא כבר של המקפיא. אז למה אתם מחכים?

המצרכים :

לקילו וחצי של סורבה:

  • 1/2 כוס סוכר (אפשר גם בלי, ראו הערה בסוף המתכון)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי)
  • 1 קילו מנגו, קלוף וחתוך לקוביות גסות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • אופציונלי: 1 כפית ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה:

סורבה מנגו - כל המצרכיםאלה המצרכים. כל המצרכים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

1מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי - הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות).

סורבה מנגו - קוביות מנגו חצי קפואותככה נראה המנגו החצי-קפוא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

2שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.

3שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.

סורבה מנגו - טוחנים את כל החומרים ביחדטוחנים הכל ביחד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלסורבה מנגו - אחרי הטחינהמרקם קרמי, זאת המטרה שלנו|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).

5מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.

6להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.

סורבה מנגו - מעבירים לכליים אישייםאפשר להקפיא בכלים אישיים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל_OBJ

* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו.

* את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו.

* המתכון באדיבותקפה יפו- בית לאוכל ותרבות בלב שוק הפשפשים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> למדריך המלא לקיץ

>> כל המתכונים לראש השנה

המתכון באדיבות קפה יפו - בית לאוכל ותרבות בלב שוק הפשפשים

http://www.caffeyaffo.com/

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il