
המצרכים (1 מנות):לתפוח האדמה:
לרוטב:
אופן ההכנה:הכנה תפוח אדמה : 1מבשלים את תפוח האדמה החתוך בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לחצי בישול. לאחר מכן, מוציאים אותו מהסיר ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות (על מנת שיתייבש). 2בקערה, שמים מלח, פלפל ואורגנו וטובלים את תפוחי האדמה. 3מחממים מחבת עם שמן קנולה (לא הרבה), ומטגנים מעט. 4מחממים תנור ל190 מעלות ומכניסים אליו את תפוחי האדמה למשך 20 דקות. (משך הזמן בתנור עלול להשתנות מעט בהתאם לדרגת הרכות של תפוח האדמה). להכנת הרוטב : 5מחממים מחבת עם שמן זית, עליה מטגנים את הבצל על אש בינונית. את הבצל יש לטגן עד שנעשה שקוף, לפני שהוא מתחיל להזהיב. 6מוסיפים למחבת את הגזר ואת פטריות השמפיניון. 7לאחר מספר דקות, מוסיפים מעט קמח בהיר ומערבבים. 8מוסיפים חמאה ואת פטריות הפורטבלו. 9מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם. 10לאחר 15 דקות לערך, מסננים את שאריות השמן מהמחבת ומוסיפים את כף השמנת על מנת להסמיך מעט את המרקם. ממשיכים לבשל לעוד כ-5 דקות ומורידים מהאש. סימון תזונתיעבור המתכון כולו:
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |