אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דג חריף ברוטב אלג'יראי

אבי לוי, המאסטר שף של ישראל, חושף את הצלחת שלא משנה מה - תככב אצלו בבית בכל ארוחת שישי

|mako אוכל| פורסם20:55
רצועות טונה ברוטב אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.537reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס שמן קנולה
  • 8 שיני שום שלמות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח גס
  • 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה גס
  • 1 כף פלפל שאטה חריף גרוס
  • 6 פרוסות דג טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס
  • חצי כף גרידת לימון טרי
  • 2-3 פלפלים חריפים שלמים ולא פצועים

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.

2זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.

3מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.

4מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.

5מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.

6מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.

7מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il