אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן

במתכון הבא הבשר יוצא כל כך רך ועסיסי שאפילו לא תצטרכו סכין

|מסעדת מסה| פורסם19:10
תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן (צילום: איליה מלניקוב)
צילום: איליה מלניקוב
Rating:4.417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • שמן
  • 2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
  • 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2 גבעולי תימין
  • 5 חוטי זעפרן
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • 3 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל גרוס

לקישוט

  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר גדול ורחב שמן, משחימים את קוביות הבשר כ5 דקות ומוציאים החוצה.

2מכניסים לסיר את כל הירקות השורש ומטגנים כ10 דקות, מוסיפים את הדבש והתימין.

3מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות, מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי.

5מערבבים את מרכיבי הקישוט ביחד ומפזרים על המנה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il