אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת לימון ופיסטוקים

לפעמים החיים פשוט לא משאירים לנו מקום לתלונות: גם עוגה עדכנית ושווה של לימון ופיסטוקים (ה-שילוב אם אתם שואלים אותנו) וגם מוכנה תוך פחות משעה. הכמות היא לשתי תבניות, ותסמכו עלינו - אתם רוצים את שתיהן

|mako אוכל| פורסם07:36
עוגת פיסטוק ולימון (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.9105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

  • 250 גרם (כוס ורבע) סוכר
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 30 מ"ל (2 כפות) חלב
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 150 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2טורפים בקערה סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, שמנת חמוצה, מיץ, קליפת לימון וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופיסטוקים ומערבבים רק עד שאחיד. שומרים בערך 2 כפות פיסטוקים קצוצים לפיזור בחלק העליון של העוגות.

4יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

5מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ששמרנו בצד.

6אופים 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:

* שומרים בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

* במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה שמרים מלוח עם פטה ועגבניות מיובשות

>> מתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il